onsdag den 3. oktober 2007

Tema 1 projekt

Brik 4:

Pædagogen Finn, fortæller, politiet har fundet Peter i en nærliggende park. De fandt ham på en bænk, kold og bange. Det er usikkert om han har været der hele natten, for Peter kan ikke fortælle noget. Det eneste han kunne give politiet var nummeret og adressen på institutionen.
Peter befinder sig nu på sit værelse. Han sidder og rokker frem og tilbage på sin seng, da Finn kommer ind til ham. Ved synet af ham vender Peter ryggen til, han ønsker kun at være alene.
Finn går hen og lægger en arm om Peters skuldre i håb om at opnå kontakt. Peter reagerer aggressivt på berøringen og slår ud efter Finn, som han formår at ramme i maven. Finn føler kraften af slaget, og mærker hvordan en vrede blusser op i ham: ”Hvad bilder du dig ind?! Du kan sgu da ikke bare slå folk på den måde. Jeg er kommet for at hjælpe dig!” Finn er meget højtrystet, og hans stemme er aggressiv.
Mads går i det samme forbi Peters lejlighed, og hører urolighederne. Han skynder sig at åbne døren og ser Finn stå autoritært og råber af en forskrækket Peter.
Mads går roligt, men hurtigt, hen til Finn og trækker ham forsigtigt væk fra Peter. Han beder Finn gå udenfor.
Mads sætter sig stille ned på sengen i modsat ende af Peter. Her sidder han i et øjeblik uden at sige noget. Da han fornemmer, at han er velkommen, bryder han stilheden: ”Anna fortalte mig hvad der skete. Hvis du har lyst, kunne jeg godt tænke mig at høre din version.” Peter sidder med hovedet foroverbøjet og vælger at ignorere Mads’ spørgsmål. ”Jeg forstår godt, at det er svært for dig, og jeg har også respekt for, hvis du ikke har lyst til at snakke lige nu. Bare husk på, at jeg er her for dig, ik?” Mads rejser sig for at gå, og da han kommer hen til døren, hører han Peter begynde at fortælle, hvad der skete. Han fortæller om sine følelser for Anna, og hvordan hun var kommet for tæt på ham.
De får en god snak, hvor Peter får afløb for sine følelser, og Mads får forklaret, at selvom han kan forstå, hvorfor Peter reagerede, som han gjorde, er det ikke ens betydende med, at det er i orden.
Mads får motiveret Peter til at gå ind til Anna, og snakke ud med hende…

1 kommentar:

Birthe Paungreen sagde ...

Hej, var lige til et møde, men her er sidste brik:
vælg mellem 2 muligheder:
1. lykkelig slutning: Peter og Anna mødes over en omgang fælles aftensmad som Mads har sat gang i....
2. Anna har pakket og vil flytte hjem - er bange for Peter....og...
Altså kan der tænkes flere forskellige pædagogiske udfordringer som afslutning på fortællingen - I vælger hvordan I vil nå til vejs ende.
v.h.
Birthe